Jubileumtocht

Jubileumtocht 2022

Op 9 juli jl. om 8.00 uur verzamelden 27 renners zich bij Bouke Sport om de lustrumtocht te gaan fietsen of handbiken. Het weer was wat bewolkt maar met een uitstekende temperatuur voor een lange fietstocht. In twee groepen vertrokken we richting Heusden. De derde groep van 7 renners startte later om rechtstreeks naar Gemonde te fietsen waar de lunch zou plaatsvinden. En dan was er natuurlijk nog Wies die met een maat ook rechtstreeks naar Gemonde is gefietst.

In een leuk tempo zonder noemenswaardig oponthoud (alleen een klein beetje verkeerd rijden) zijn we via Haghorst, Oisterwijk en Drunen na ruim 2 uur in Heusden beland waar we op het laatste moment nog zijn vastgelegd op de gevoelige plaat. Nee hoor, geen snelheidscamera (zo hard fietsen we nu ook weer niet) maar een in het gras verstopte fotograaf. In het oude centrum van Heusden was de uitbater van een kroeg enorm overweldigd toen er 27 personen op zijn terras plaatsnamen om koffie/thee met gebak te bestellen. Mieke zag de paniek in zijn ogen en sprong meteen op om de man zowel mentaal als fysiek te ondersteunen. Professional Guus leidde daarna de volgende versnaperingsronde in goede banen. Helaas bleef een gepaste beloning voor onze behulpzame clubleden uit. Jammer!

Ondanks alle hulp had de stop langer geduurd dan verwacht dus hoog tijd om snel via de oude kinderkopweggetjes Heusden te verlaten en de Maas over te steken om de volgende 50 km te aanvaarden richting Gemonde. In de verte zagen we donkere wolken hangen waaruit regen kwam maar gelukkig is ons dat bespaard gebleven. Sterker nog, zelfs de zon deed zijn best om tevoorschijn te komen.

Rond 13.00 uur arriveerden we in Gemonde waar de overige renners al hongerig op ons zaten te wachten. Na een lekker kopje pittige tomatensoep, een broodje kroket en een broodje hamkaas was er weer voldoende bijgetankt om het laatste deel van de tocht af te leggen.

Langzaamaan kwamen we weer in voor ons bekend gebied. Via Oirschot, Spoordonk en Westelbeers waren we binnen no time in Hulsel waar voor de liefhebbers nog een afzakkertje kon worden genuttigd. Met de bbq van de avond in het vooruitzicht heb ik ervoor gekozen om nog even horizontaal te chillen in de tuin.

We kunnen terugkijken op een geslaagde lustrumtocht!

Op naar de volgende, hopelijk is iedereen er over 4 jaar ook weer bij 😉