ATB Cross RWC Reusel 2022

Met in totaal zo'n dikke 375 deelnemers verdeeld over 6 klasse is na 2 corona jaren de 7e ATB cross van RWC Reusel weer verreden.De wedstrijden vormen een onderdeel van de recreatieve ATB Cross competitie in de Belgisch/Nederlandse grensstreek volgens een promotie/degradatie systeem. Ook werd er voor de eerste maal ook op e bikes gereden. Dit in de klasse boven de 25 Km/h en onder 25 Km/h

De strijd & de klasses

Er werd in de A,B,C,D ,E en F klasse fel gestreden om de overwinningen en de bloemen. Voor de eerst aankomende was er ook een pakketje met drank geschonken door de firma Schrobbelaar. Onze dank nog daarvoor. Ook had RWC het parcours aangepast. De traditionele rondje tussen de bomen (om de renners handmatig te noteren) was vervangen door een finish op een breed recht pad. Dit was mogelijk omdat de ATB organisatie voor een electronische registratie had gezorgd. Dit is een finish mat met sensoren en op de ATB fiets een sensor die communiceerd met de mat.

De F-Klasse

Als eerste ging op deze mooie dag de F klasse van start. In deze klasse starten de beginners van alle leeftijden en niveaus. zei reden 3 ronde + een aanlooplus . Hier ging de overwinning naar Luc Steensels. Op de 2e plaats finishte Ivan Coudijzer gevolgd door Gwen Nijs als 3e  .Op plaats vier eindigde hier Rudy D’Hondt. Als eerste dame ging hier Roxanne Takken over de meet. Met op 2 en 3 Chayenn en Erica Michiels . In deze klasse gingen 75 deelnemers van start.

De E-Klasse

Daarna was het parcours een prooi voor de E Klasse . Hier ging een massa deelnemers van start. Liefst 98 dames en heren kozen hier het hazepad voor 3 ronde + een aanlooplus. Als eerste kwam na een hevige strijd Bert Berckmans over de finish met op korte afstand Jordy van ’t Hof en Sem Wienbeck. Bij de dames pakte Lise van Wunsel de overwinning met op 2 en 3 Emily de Cuyper en Melanie van Campfort.

De D-Klasse

Het vervolg van deze Atb wedstrijd was voor D klasse die 4 ronde + de aanlooplus reden. Hier kozen 86 deelnemers waaronder een dame die dus de eerste plaats pakte. Dit was Dieke van Willigen. Bij de heren was Laurens Boons het snelste over de finishlijn met als no 2 Xavier Voogt en Jan Sauter op nummer 3. Ook hier werd volop strijd geleverd voor de bloemen.

De C-Klasse

De C klasse vertrok vervolgens met 54 man voor 5 ronde en de aanlooplus. De snelheid lag hier al weer een stukje hoger dan de vorige klasses dus het was oppassen geblazen. Bij deze klasse bliezen de sfofwolken in het rond bij de start. Ook de E bikes vertrokken bij deze groep. De 25+ e bikers als eerste met 1 minuut voor op de de C klassers. 30 sec na die start vertrokken de e bikes 25– . Hierbij werden op de rechte stukken flinke sneheden gehaald. De eerste 25+ E biker was vrij snel achter in de groep C bikers terecht gekomen. Bij de C klasse kwam Brett Timmermans als eerste over de finish mat gevolgd door Wesley Drooghmans en op 3 Kenzo Buys. Bij de 25– ebike was Benny Gys de snelste. Bij de dames 25– was de Miranda Cruysbreghs de snelste.

De B- & A-Klasse

Als laatste gingen de A en B klasse van start. 14 coureurs bij de A en 19 bij de B klasse. Bij deze catogerien vertrok de A catogerie als eerste gevolgd door de B klasse. Hierbij kon men zien dat hier de sterke mannen in zaten. De snelheid lag hoog en en de ronde tijden lagen zo rond de 07:40 min bij de eerste en 08:00 min bij de laatste. Bij de B lag dit zo rond de 07:55 voor de eerste en 08:36 bij de laatste. Bij de A Catogerie was David Cools de snelste. Op 11 sec Michiel van Echelpoel als 2e en Dylan Vervoort op 45 sec als 3e. Bij de B catogerie finishte Rimme Renders als 1e voor Leon van der Heijden als 2e en Mathias Adiaenssens als no3.